Barbacoes amb mata-guspires. Foto: Ajuntament de Campdevànol

Prohibició de fer foc fins el 15 d’octubre

Tot i que la prohibició ja és efectiva des del passat 15 de març (atenent al DECRET 64/1995, de 7 de març, pel qual s’estableixen mesures de prevenció d’incendis forestals), el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, recorda que no es pot fer foc en espais forestals fins el dia 15 d’octubre.

Barbacoes amb mata-guspires. Foto: Ajuntament de Campdevànol
Barbacoes amb mata-guspires. Foto: Ajuntament de Campdevànol

Aquesta normativa per a la prevenció d’incendis forestals (especialment important en el període d’estiu), abasta tots els espais poblats de vegetació (amb espècies arbòries o no) i un radi de seguretat de 500 m. al voltant d’aquest tipus de terreny.
La prohibició (exceptuant aquells casos en que es demani autorització expressa a la Generalitat) contempla la crema de rostolls, marges i restes de poda, desforestació o jardineria, a banda de focs d’esbarjo o relacionats amb l’apicultura.
En zones recreatives, d’acampada i parcel·les d’urbanitzacions, sols es podrà encendre foc en barbacoes d’obra dotades de mata-guspires(1).
La prohibició també afecta al llançament d’objectes encesos, focs d’artifici i abocament d’escombraries i restes de qualsevol mena que puguin constituir material de combustió.

(1) Mata-guspires: els mata-guspires de les xemeneies compleixen una funció de seguretat molt important: atrapen i desintegren les partícules de carbó cremat que solen ser més grans de 0,05 cm (0,023 polzades), detenint la sortida a alta velocitat de les partícules evitant fuites cap a l’atmosfera i evitant provocar un incendi.

Per a més informació, també podeu consultar:

0 comments on “Prohibició de fer foc fins el 15 d’octubreAdd yours →

Deixa un comentari