Osoning

Osona, un reclam pels ciclistes

Del 2 al 4 de juny es va celebrar a Girona la Sea Otter Europe, un festival de ciclisme, esports a l’aire lliure i exposició que combina la zona de fira amb competicions, exhibicions i activitats relacionades amb la bicicleta. Durant els tres dies de durada, van passar per la fira 30.000 visitants i van intervenir més de 4.000 ciclistes.

Osoning
Osoning

El clúster Osoning (que algutina més de 90 empreses i clubs) va participar-hi a través d’un stand per donar visibilitat a l’oferta ciclista a la comarca d’Osona. L’interès principal dels visitants es va centrar a conèixer les diferents rutes del territori, tant amb bicicleta de muntanya com de carretera, i tota l’oferta d’esdeveniments de les diferents disciplines.

Osoning té l’esport com a motor econòmic d’Osona i com a destí de turisme esportiu (cal considerar que la comarca és a 1 h. de Barcelona, de la zona Girona-Costa Brava i del Pirineu Oriental).

Fonamentalment, l’oferta ciclista a Osona es sustenta en quatre grans branques: els esdeveniments esportius, les rutes en BTT, els ports ciclóturistes i les botigues especialitzades.

Entre els esdeveniments destaquen la Cabrerès BTT’, la Copa Osona de Trial’, la Marxa Cicloturista Jufré Riuprimer’ i la Challenge Catalana Internacional de Ciclocròs’.

Pel que fa a les rutes BTT, el territori osonenc gaudeix de 3 grans centres: Vic, Sau-Collsacabra i Lluçanès, amb 36 rutes i més de 600 kilòmetres senyalitzats. A banda dels tres centres BTT, també hi ha rutes que inclouen allotjament, assistència i transport d’equipatge.

A aquests dos grans actius, s’hi sumen els ports ciclóturistes de muntanya. Concretament, Osona disposa de quatre ports emblemàtics: Bellmunt, La Trona, Collformic i La Pollosa.

Font: Osoning -Osona & Sport- (www.osoning.com)

0 comments on “Osona, un reclam pels ciclistesAdd yours →

Deixa un comentari