entorn / activitats

Entorn

Mas el Güell es troba situat a quasi 900 m. d’alçària, al terme de La Vola (Sant Pere de Torelló), en un paratge dels més bells d’Osona i de la Catalunya pre-pirinenca, entre Vic i Olot, a la serralada del Collsacabra i els contraforts del Puigsacalm (1.500 m.).

Fageda de la Grevolosa
Fageda de la Grevolosa

Estem envoltats d’una gran massa forestal, on dominen les fagedes, els roures, el boix, els oms i la freixa, alternant amb pastures i rierols. Amb una exhuberant biodiversitat, cal resaltar la seva fauna, amb algunes espècies protegides.

Pujant al Santuari de Cabrera
Pujant al Santuari de Cabrera

A peu es pot gaudir del Cabrerés, la Serra de Llancers, la Vall del Fornés, la Vall d’en Bas, la pujada al Puigsacalm… Tantmateix, des d’El Güell s’accedeix al sender que porta, d’una banda , a l’ermita de Sant Nazari, i de l’altra a la Fageda de la Grevolosa, bosc majestuós on es troben els exemplars de faig més alts de Catalunya. També som a tocar del Santuari de Cabrera, un dels miradors més espectaculars de tot el Principat.

TARDOR - CAMÍ DE LA GREVOLOSA
TARDOR – CAMÍ DE LA GREVOLOSA

Activitats

Algunes de les activitats que podem fer a El Güell, hom pot gaudir d’innumerables passejades a peu per tota la serralada del Cabrerés (veure “El Mas”), així com desplaçar-se a indrets propers com la Vall d’en Bas, Can Tonigròs (la Roca Foradada), el poble medieval de Rupit, Tavertet o el Pantà de Sau. Al Mas El Güell també podeu gaudir del bestiar de pastura en un entorn de muntanya. Tantmateix al Collsacabra tenim una bona quantitat de fauna autòctona de mamífers, rèptils i aus.

La mirada eterna